Interesse?

Heeft u er zin in?

Dan bent u van harte welkom in de schoolbibliotheek! U kunt op school contact opnemen met juf Karin of Norma. Of u kunt een mailtje sturen naar doc@montessori-groenering.nl  

Schoolbibliotheek

DSC09736De schoolbibliotheek 

Desiree Zoekt Een BoekDe schoolbibliotheek op Zuid bevindt zich in het hart van de school: op het Rob Wintersplein. Op Noord is deze te vinden in de speelzaal-hal. Zowel leerkrachten als leerlingen maken volop gebruik van de schoolbibliotheek. De schoolbibliotheek lijkt veel op een gewone bibliotheek, maar heeft toch een iets andere functie. Omdat het een voorziening binnen de school is, kan de schoolbibliotheek ondersteunen bij alle leesactiviteiten. Het is de taak van de schoolbibliotheek om kinderen door een frisse, overzichtelijke, nieuwe collectie te boeien om meer te gaan lezen. Wie plezier en interesse in boeken krijgt, leest meer en beter. En dat is weer een vaardigheid waar de kinderen hun leven lang plezier van zullen hebben.

Allemaal BoekenNaast een prachtige collectie boeken, bezit de schoolbibliotheek ook informatieve DVD’s die door de kinderen geleend kunnen worden. Verder heeft de schoolbibliotheek een abonnement op de tijdschriften  Zo Zit Dat en National Geographic Junior.

Norma Meeuwissen van Schoolbieb Op Orde doet het beheer op locatie Zuid. Op Noord wordt de bibliotheek beheerd door Bibliotheek op school. 

Wat doen de ouders in de schoolbibliotheek?Koen Leest

De ouders zien er op toe dat de leerlingen de schoolbibliotheek gebruiken waar het voor bedoeld is. Dat doen ze iedere ochtend van 8.30-10.00 uur. De uitleen is geautomatiseerd door middel van een kindvriendelijk programma. De ouder registreert de uitleen en helpt bij het zoeken naar het juiste boek.  Nieuwe uitleen-ouders ontvangen daarvoor op school instructies. Dit gebeurt tijdens de openingstijden van de schoolbibliotheek en er zijn geen kosten aan verbonden.  

De ouders werken volgens een rooster naar keuze 1 keer per week, per 2, 3 of 4 weken. De voorkeur gaat uit naar ouders die de schoolbibliotheek wekelijks of tweewekelijks kunnen ondersteunen, omdat dit voor zowel de ouder als de kinderen veel extra gemak geeft. Verder denken de uitleenouders mee over het aanschaffen van nieuwe uitgaven. Als er nieuwe uitgaven zijn gearriveerd, maken de ouders de boeken uitleenklaar.

Wie zoeken wij?

P1200057Iedereen (ook vaders) die tijd heeft om ’s morgens na het brengen van de kinderen even te blijven hangen op school, zou ons geweldig kunnen helpen. Alle kinderen bezoeken de schoolbibliotheek, dus dit is een fantastische plek om binnen de school de kinderen beter te leren kennen.  

Op Noord kunt u contact opnemen met juf Thea, op Zuid met juf Karin als u wil helpen in de Schoolbibliotheek.