klik op de klassen om naar de groepsinformatie te gaan!

 

Middenbouw (groepen 3/4, 3/4/5 en 4/5)

Locatie Zuid:

  • Karin te Kaat en Margriet Snitjer

Locatie Noord

  • Daniëlle Evers en Joyce van der Werf

 

De middenbouw wordt in het ManangementTeam vertegenwoordigd door bouwcoördinator Karin te Kaat. De Interne Begeleidster voor de middenbouw is Karin Timmen. 

 

2011-09-10 08.46.46Lezen in de middenbouw

In de middenbouw gaat een heel groot deel van de tijd naar het lezen! We doen dit dan ook elke dag op verschillende manieren. De kinderen vinden het heel leuk om samen te lezen. 

 

 

 

Taakspel

Vanaf de middenbouw spelen we Taakspel in de klas.Taakspel
Het Taakspel wordt gespeeld tijdens de gewone lessen, maar ook bijv. voor het lopen naar de gym. Het is een speelse manier om bij de leerlingen het gewenste gedrag aan te leren. De kinderen die bij elkaar zitten in een team, stimuleren elkaar om zich aan de regels te houden. Ze leren elkaar te helpen wanneer dat nodig is. Regels zijn bijvoorbeeld; je zit goed op je stoel, je let op je eigen werk en wat te doen als je een vraag hebt.
In de eerste periode zijn we bezig om deze regels te leren toepassen tijdens het werken. Als het goed gaat, wordt de tijd die we aan het Taakspel besteden steeds langer en gaan we het ook gebruiken bij instructie of in andere situaties. 

Oefenen voor spelling (taaljournaal) met Bloon 2011-11-01 14.03.59

Elke week krijgen de kinderen van groep 4 een woordpakket om te oefenen voor Spelling. Na drie weken volgt er dan een dictee. Deze woorden oefenen ze in de klas op verschillende manieren. Een aantal wil ook graag deze woorden thuis oefenen. Daarvoor staan ze al op onze website, maar er is ook een site om te oefenen: www.bloon.nl. Bloon staat voor: Bekijken Lezen Omdraaien Opschrijven Nakijken. 
Op deze site kunnen de kinderen inloggen met naam en wachtwoord (inlog is naam + eerste letter achternaam aan elkaar en het wachtwoord is taal) en daar de woorden van het woordpakket oefenen. Simpel door ze te zien, te typen en na te kijken! Je kunt dit enkele malen herhalen en ziet zelf wat je foutjes zijn