Mist u iets?

Mist u iets op de kalender of heeft u vragen? Neem dan gerust even contact met ons op.

Landelijke Montessoridag Open Dag!

Bij de Montessorischool De Groene Ring aan de Bergdravik (locatie Zuid) en de Schoolstraat (locatie Noord) in Duiven staan tijdens de Landelijke Montessori Open dag op woensdagochtend 21 maart van 9.00 uur tot 12.00 uur leerlingen, ouders en leerkrachten klaar voor ouders die nog een goede school zoeken voor hun kind. Om te vertellen over onderwijs en opvoeding, alle vragen te beantwoorden en de gezellige klassen te laten zien.  

Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de peutergroep (2-4 jarigen) en onderbouwgroep (4-6 jarigen), waar leerkrachten laten zien waarom kinderen zich zo snel thuis voelen in het montessorionderwijs. En neem gerust uw peuter mee om zelf te ervaren wat er in een montessorischool gebeurt,’ zegt directeur Ike Huizenga 

Ook is het mogelijk om te gaan kijken in de rest van de school, zodat ouders ook zien hoe oudere kinderen in de middenbouw (6-9 jarigen) en bovenbouw (9-12 jarigen) actief zijn en dat elke bouw een ander karakter heeft. Kinderen vertellen hoe zij werken, leerkrachten geven aan hoe zij de kinderen vanuit observatie begeleiden en op welke manier vorderingen worden bijhouden, terwijl ouders van kinderen vertellen waarom zij voor deze vorm van onderwijs gekozen hebben en wat de voordelen ervan zijn.  

Bent u nieuwsgierig geworden naar montessorionderwijs en - opvoeding, maar kunt u niet op de open ochtend? Dan laten wij u graag op een ander moment de school zien. Bel voor een afspraak 0316-266611 (zuid) of 0316-265116 (noord)